• Kort
  • Leestijd: ± 2 min.
  • Tekst: Joost Bijlsma
  • Beeld: Gerdien Wolthaus Paauw

Tool die banen terughaalt

Kan de wetenschap werkgelegenheid scheppen? Dat voert wellicht wat te ver. Maar wetenschappers kunnen ondernemers wel helpen bij de beslissing om bedrijfsactiviteiten terug te halen naar Nederland. Dat laat het project ‘Reshoringtool’ zien.

‘Reshoring’ is een voor leken onnavolgbare managementterm die ‘het terughalen van bedrijfsactiviteiten’ betekent. Na het massaal verplaatsen van productie- en ander werk naar lagelonenlanden (offshoring) ontstaat nu een tegengestelde beweging: ondernemingen zien weer kansen in ‘eigen’ land. Dat is interessant voor ondernemers, maar ook voor beleidsmakers die banen willen creëren.

Reshoringtool

Bedrijven zien reshoring vaak wel zitten. Toch vinden ze het lastig om de beslissing te nemen. Onderzoekers onder leiding van hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen helpen hen daar nu bij. Samen met de gemeente Tilburg en Midpoint Brabant nam Wilthagen het initiatief voor een Reshoringtool. Kern hiervan is een op basis van onderzoek samengestelde lijst met 125 vragen voor ondernemers die reshoring overwegen. De tool geeft inzicht in de vraag of reshoring in een bepaald geval interessant is. Ondernemers zijn direct betrokken geweest bij de ontwikkeling, zodat de tool voor zoveel mogelijk mkb-bedrijven bruikbaar is.

Zoektocht naar kopers

Een tool maken voor een brede doelgroep is één, deze onder de aandacht brengen is twee. Reden om business developer Maurice D’haene van Tilburg University Ventures te vragen een businessplan te schrijven. Hij bedacht dat de tool het beste kan worden verkocht in licentievorm. Het was echter de vraag wie de kopers moesten worden: “Reshoring is een ingewikkelde managementbeslissing die veel inspanning vergt die zich niet direct uitbetaalt. Daarom wilden we de tool gratis aan bedrijven aanbieden in combinatie met coaching.” Uiteindelijk kwam D’haene uit bij de arbeidsmarktregio’s (gemeenten) als kopers van de licenties. “Zij komen op voor het belang van werkgelegenheid. En zij hebben functionarissen in dienst die bedrijven kunnen helpen bij kwesties rond reshoring, zoals vergunningen en financiering.” Diverse arbeidsmarktregio’s werken al met Reshoringtool, zoals Tilburg en Emmen. In het kielzog volgen Dordrecht, Den Haag en Rotterdam.

Tastbare resultaten

Het gebruik van de Reshoringtool leidt tot tastbare resultaten: zes bedrijven haalden activiteiten daadwerkelijk terug. Een daarvan is Smartwares Group, een Tilburgs bedrijf dat handelt in huishoudelijke apparaten, alarmsystemen, beveiligingscamera’s en rookmelders. Zij haalden vorig jaar refurbishment-werk (repareren, opfrissen en weer in elkaar zetten) terug uit Polen. Ze laten dit nu weer doen in Tilburg door acht nieuwe medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De reshoring scheelt hen in de kosten. Ook heeft het bedrijf meer grip op de kwaliteit van de reparaties en de duur van het terugleveren van de apparaten aan klanten.

Opbrengsten voor vervolgonderzoek

Zulke resultaten zijn waar D’haene het voor doet. “Het geeft mij en mijn collega’s veel voldoening om de effecten te zien van wat we doen.” En dan hebben we het nog niet gehad over de directe financiële opbrengsten uit de licentieverkoop. Die worden gebruikt om weer te investeren in vervolgonderzoek en nieuwe arbeidsmarktinstrumenten (zoals een personeelsbarometer). “De opbrengsten zijn nog niet zo hoog, maar het is zeker een begin.”

Meer weten?

De Reshoringtool is een initiatief van Tilburg University samen met Brabant Midpoint en Regio Hart van Brabant. Zij hebben de website www.re-shoring.nl ontwikkeld. Ondernemers die reshoring overwegen kunnen zich hier oriënteren op de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen